Blogginnlegg

5 viktige detaljer til perfekt brudesminke

Bryllupsdagen din er den dagen hvor du virkelig vil at sminken skal være perfekt lagt, holdbar og være med på å gjøre at du føler deg freshere enn alle andre dager! Og for å få til det er det mange elementer som må være på plass.

Skap et helhetlig uttrykk

Skal du bruke makeup-artist så bestill time for prøvesminking i god tid. MEN, prøvetimen  bør være satt opp etter at du vet hvilken kjole du skal ha og når på året du skal gifte deg! Grunnen til det er at det krever andre typer produkter dersom du skal gifte deg utendørs midt på sommeren eller inne på vinteren - hvitt utelys eller varmere innelys. Personlig syns jeg også at resultatet blir mer helhetlig når du også vet hvilken type hårfrisyre du vil ha - ta med bilde fra prøvetime med frisøren eller et bilde av kjolen og type frisyre du tenker. 

Kommuniser med makeup artisten

Det er superduper viktig at du forteller makeup-artisten om dine ønsker og tanker rundt en brude-look. Noen bruker sminke til vanlig og er allerede komfortabel med bruken av produkter, andre bruker ingenting og har ikke et forhold til makeup og hva man liker/ikke liker i det hele tatt. Uansett kategori du tilhører så fortell makeup-artisten om dine ønsker eller frykter for den dagen - alle ønsker å se vakker ut, og det er enklest å få til når man føler seg komfortabel i tillegg. Makeup-artisten SKAL være lydhør for dine tanker, og med en god kommunikasjon skal dere sammen finne et uttrykk som du er fornøyd med og som makeup-artisten kan gå god for.

Fjerning av ansiktshår hører med

Alle har vi hår i ansiktet, og noen har mer enn andre. Når man legger makeup over et ansikt med mye hår på overleppen eller på kinnbena, så har det dessverre en tendens til å vises enda mer. Det er ikke kult på brudebildene! For «normal» og kanskje til og med lys hårvekst blir ikke det nødvendigvis et problem, men ta den praten med makeup-artisten på prøvetimen (som oftest vil de nevne det uansett), sånn at dere kan få kartlagt om hårveksten din kanskje bør fjernes for best resultat. Trimming og forming av bryn er en del av makeup-rutinene uansett, og kan da avtales å taes samtidig med det andre. Mange makeup-artister tilbyr også fjerning av hår i ansiktet, hvis ikke avtaler du tid på en hudpleiesalong. Obs! Hårfjerning bør gjøres 5-7 dager før bryllupsdagen for å unngår eventuell rødhet eller sårhet i huden.

Produktkunnskap og fotografering

På bryllupsdagen kommer blitsen til å gå av i ett sett, ofte blir det en del tårer og i alle fall blir det mange klemmer og kyss. Alt dette gjør at makeupen din blir utsatt for mange prøvelser den dagen, og stiller knallharde krav til valg av produkter! En erfaren makeup-artist kan dette. For eksempel er det noen hudpleieprodukter og underlagskremer (hudkremer, primere og foundations) som inneholder solfaktor, og det vil du UNNGÅ å bruke den dagen! Årsaken er enkel, solfaktor reflekterer blitsen og gjør at du får lyse partier i ansiktet på bildene. Det samme gjør HD sminke, altså sminke som er ment til å bruke til HD TV. Disse produktene har silikon i seg for å gi et jevnt og glatt uttrykk, og mange har også begynt å ta i bruk disse produktene til daglig på grunn av det jevne fine resultatet de gir. MEN, silikonet reflekterer blitsen! Dessuten har du kanskje sett bilder av kjendiser på den røde løperen hvor det ser ut som de har landa i kokain-posen med ansiktet først?? Det er fordi makeup-artisten har feilet og brukt HD pudder til å sette sminken med…Uff!

Ta med vedlikeholdsprodukter

Når alt forarbeidet er gjort og sminken er lagt på bryllupsdagen din, så sørg for at du har de nødvendige produktene du trenger for å friske opp sminken gjennom dagen og kvelden. Noen makeup-artister selger sminke du kan kjøpe med deg, og forloveren din kan ta vare på disse gjennom dagen for deg. Eller du og makeup-artisten kan ha avtalt på forhånd at du som brud får med deg et «touch-up» set med en liten mengde av de nødvendige produktene. Noen liker å slå på stortromma og like så godt leie inn makeup-artisten til hele dagen, sånn at du alltid har perfekt makeup og kan justere den fra dag til kveldsmakeup. Mulighetene er mange!