Blogginnlegg

Den store forvirringen med makeup

Det er ikke rart det går i surr for folk, når media og sosiale medier renner over av helt sinnsyke sminketips! Jeg liker å kutte ting ned til beinet og gjøre det forståelig, det er derfor jeg ELSKER å holde sminkekurs for nybegynnere!!

Jeg vet hvor forvirrende sminke og sminkebruk kan være, og vil man holde tritt med de siste trendene så er det bare å holde seg fast. Fargekorrigering, contouring, strobing og bryn "on a fleek" - morsomt nok å leke seg med, dritfint på bilder, men alvorlig talt så skal man ha rimelig god kontroll på ferdighetene sine før man kan gå ut døra iført alle de nyeste makeup-trendene - i alle fall "Instagram-style".

Livredd sminke

Min erfaring er at mange velger bort sminken fordi de ikke vet hvor de skal begynne, og føler at de drukner i produktjungelen. Dette gjelder ikke bare godt voksne damer, men også ungdommer. Det er ikke alle som er lidenskapelig opptatt av sminke eller den siste trenden, og da er det lett for dem som bare ønsker å føle seg ekstra fin eller se mer våken ut en dag, å droppe sminken eller bare gjøre de samme sminkerutinene som for 20 år siden.

Det er derfor jeg digger å holde kurs for nybegynnere! Her kan jeg bryte ned den klassiske skjønnsminken ned i små bolker, og lære bort den viktige basisen bak en pen sminke-look, som er tilpasset den enkeltes ansikt, ønsker og behov. For å kunne legge en pen sminke på deg selv, så er det faktisk minimalt med produkter du egentlig trenger - det er bare ferdighetene og lekenheten din som begrenser deg.

Få verktøyene på plass!

Først og fremst når du skal lære å sminke deg selv, så er det en del ting som må avmystifiseres først - og da på kursene så starter jeg som oftest med å drepe forventingen om at man må ha så mange produkter. Det stemmer bare ikke! Deretter går jeg igjennom selve arbeidsverktøyene dine, som er hendene dine og ulike typer sminkepensler, svamper etc. På kurs får du prøve ulike påføringsmåter og bli kjent med ditt eget ansikt, og starte en bevistgjøringsprosess rundt hvordan du ønsker å bruke sminke.

Verdens enkleste sminketeknikk

For meg er det helt logisk at du skal lære noe helt konkret og nyttig på kurs, så på nybegynner sminkekursene lærer du å påføre makeup ved hjelp av 5 enkle trinn, ved hjelp av kun 5 hovedprodukter. Når du mestrer denne enkle teknikken, så kan du skjønnsminkens grunnprinsipper og kan begynne å utvikle din egen stil. Kunnskap er ferskvare, så hold ferdigheten ved like og gradvis prøv deg frem  - om litt så kan du også ende opp med "bryn on a fleek" og et perfekt "strobet" ansikt;)