Blogginnlegg

En vintagedrøm blir virkelighet

Jeg elsker vintagebilder, spesielt svart/hvitt hvor lyset er hardt og uttrykket dramatisk. I starten av november i år gjennomførte Sminkemagi en fotoshoot inspsirert av selveste Marlene Dietrich – 1930 tallets glamorøse stjerne, og jeg har skrevet litt om prosessen og resultatet.

Noen er mer nostalgiske av natur og jeg er helt klart en av de menneskene. Det morsomme med makeup, hår klær og en fotograf er muligheten det gir til å gjenskape tidligere uttrykk og stemninger, samt skape nye. Selv om inspirasjonskilden i dette tilfelle sto helt klart for oss, så var vi nødt til å tilpasse det modellens eget uttrykk og personlighet for at det skulle bli bra.

Forente kreative krefter

Min kreative samarbeidspartner og ektemann, Jørgen, har sammen med meg brukt timer på å diksutere lyssetting, modellens positurer, lys/skygge etc og jammen ble det bra! Akkurat som Marlene Dietrich var fra Berlin, så fikk vi låne vår gode venninne Madlen Behrendts vakre åsyn til denne fotoshooten, som selv også kommer i fra Berlin (Potsdam). Takket være Siv Rødahl som er frisør og lærer ved Kristiansund VGS, fikk Madlen tidsriktig frisyre som var en avgjørende faktor for å kunne gjennomføre dette oppdraget. Med en herlig begeistring for faget sitt og strålende humør la Siv en nydelig bølgeføn på Madlen, som konservert i hårspray kunne gå på jobb dagen etterpå med en unik frisyre! 

Niesen vår Sunniva Ytrøy var med som dyktig fotoassistent den dagen, og hjalp Jørgen med å gjøre klart fotostudioet og få fram det riktige lyset. Hun er forøvrig ofte et fast innslag på mine sminkekurs, hvor hun er med som uvurderlig assistent!

Denne fotoshooten var det første av forhåpentligvis mange samarbeid med frisørlinja i Kristiansund, hvor unge og lovende frisørstudenter får muligheten til å være med på fotoshoots. Elevene har ansvaret for håret, de får lære om sminketeknikkene som brukes og får erfaring med fotooppdrag fra begynnelse til ferdig resultat. Denne gangen var det elev Lisa Lernes Bjerkan som var med, og med sitt herlig engasjement får hun nå bildebevis på sin deltakelse til portefolioen sin. 

Selve inspirasjonsskilden

Marlene Dietrich hadde sine glansdager på 1930 og 40-tallet. Hun tok med seg unike sminke-og lysteknikker fra Tyskland når hun emigrerte til USA, og kombinert med en heftig sex-appeal, motesans og intelligens så var hun en spennende coctail! Bilde av henne ser du i collagen nederst til venstre (Bildekilde: Pinterest, Fotograf ukjent).

Det endelige resultatet

Hele prosjektet tok hele 10 timer inkludert hår, sminke, kleskift og en pizzapause. Vi hadde ikke behøvd å bruke så langt tid, men det var så utrolig gøy og vi benyttet anledningen til å eksperimentere med lys og Madlens positurer. Jeg brukte mye sminke på all synlig hud for et jevnt resultat, og lagde tydelige skygger og konturer. Til huden brukte jeg Max Factor CC Foundation nr 50. Øyenskygge fra Kryolan, lepper fra Artdeco, mascara fra Nilens Jord og falske øyevipper er kjøpt gjennom Ali Express.

Jeg syns alltid det er like fasinerende å se hvor mye et ansikt forandrer seg når du endrer lyssettingen. På noen bilder vi har tatt er sminken nesten vasket ut fordi lyset er så hardt og på andre bilder igjen er konturene harde og definerte. Det er så spennende!! Vi har allerede planer klare for flere vintage-fotoshoots...

Vi søker modeller!

Drømmer du om å være den som blir stylet og foreviget?
Kanskje ønsker du å gi bort en helt spesiell gave til noen, eller du ønsker å gi selvfølelsen et positivt boost? Ta kontakt med meg på ingvild@sminkemagi.no
så kan vi se hva vi får til sammen!