Blogginnlegg

Få sommerfølelsen med glødende hud

Ikke alle blir brune på sommeren, men med de rette produktene kan heldigvis selv den blekeste hud jukse seg til en mer glødende sommerfølelse!

I alle reklamer for solpudder er det avbildet solbrune damer i bikini, som glinser i sola av olje og shimmer. Joda, fine nok bilder, men det er nok av folk der ute som aldri i sin villesta fantasi klarer å oppnå en så dyp brunfarge! Selv ikke med spraytan  – uten at de skal måtte ende opp med å se ut som kusina til gulrota eller søstra til muldvarpen. Men nå er sommeren her, og sol eller regn, lys eller mørk hud, de fleste ønsker å se litt freshere ut og det kan man få til med solpudder.

Hva er solpudder?

Solpudder er et pudder i fast eller løs form, som inneholder shimmer. Solpudderet påføres i ansiktet med en stor pudderkost på de områdene i ansiktet hvor sola naturlig treffer. Som f.eks i pannen, på nesa, kinnbena, haken, brystkassen og skuldrene. Valg av farge kommer ann på hvor mye "sol-glødende" effekt du ønsker, men for all del gå for en tone som ikke er mørkere enn det du naturlig ville blitt av å oppholde deg i solen. Blir fargen for mørk for deg så kan du fort ende opp med å se møkkete ut fremfor "solkysset". Ikke kult...

Hvordan skal man bruke det?

Personlig foretrekker jeg å bruke solpudder etter jeg har lagt den andre makeupen (foundation, rouge, øyne etc), for å gi en siste "touch" av glød og finish til huden. Rouge bygger opp kinnbena og gir dimensjon til ansiktet etter bruk av foundation, solpudderet opplever jeg gir en varm og levende sminkelook som runder av hele uttrykket.

Tommelfingerregelen er å tenke at du legger solpudderet i et 3-tall: langs pannen, kinnbenet og kjevebenet, på hver side. Det blir ikke et bokstavelig 3-tall, men det er de områden du er innom. Jeg gir ofte en lett touch over nesa også, men ikke for mye her.

Alternativer til solpudder

Det fins gode alternativer til solpudder også, og det kan være en bronzer i kremform. Disse syns jeg er fine å bruke dersom jeg ikke har foundation på meg en dag, men vil ha solgløden. Da bruker jeg den sammen med rouge eller alene. Jeg legger den på samme sted som solpudderet.

Har du en lys varm rouge som går over i brun-fersken med litt shimmer i, så kan du godt bruke den som alternativ til solpudder dersom du er veldig lys i huden. Det kan bli vel så bra! Det viktigste er å finne riktig nyanse for din hud og ikke overdrive.

Her er en oversikt over noen typer solpudder for deg med lys hud. Ikke alle merkene her får du kjøpt i Norge, men helt sikkert på nettet. Ellers vil jeg personlig anbefale noen fra Nilens Jord, som alltid slår ann på de med lys hud når jeg reiser rundt og holder sminkekurs.

 

            

Fra venstre: Rouge nr 704 Peach og rouge nr 702 Cherry
Øverst fra venstre: Creamy blush Highlight nr 707 og Bronzer nr 709

  

Bronzing Powder Vintage nr 513