Blogginnlegg

Fargekorrigering made easy

Det jeg skal skrive om nå er et ganske omfattende tema, og det kan være riktig så komplisert å forstå det fullt ut! Selv føler jeg at jeg er på gyngende grunn innimellom, men jeg skal prøve så godt jeg kan å formidle det jeg vet og har erfart om å dempe fargeujevnheter i ansiktet.

Huden i ansiktet har naturlig flere fargesjatteringer i seg - under øynene, i kinnene, rundt nesen, rundt hårfestet osv. Noen har ganske kraftige fargeforskjeller som kan være forårsaket av sykdom, aldring, hormoner, genetikk eller skader. I noen situasjoner kan disse fargeforskjellene bli enda mer tydelig ved stress, svetting, temperaturskifter eller soling.

Sminke kan være et sant produktmareritt

Du har kanskje hørt om CC-kremer, grønne kremer, lilla kremer, gule concealere, rosa concealere etc. Det er et hav av produkter der ute,  og det kan være et sant mareritt å finne frem til DET produktet som hjelper deg med å korrigere dine fargeforskjeller. Sant å sies kan det være en utfordring for den mest drevne makeup artist også. Har du mange store fargeforskjeller i ansiktet, så kan det gjerne hende at du må bruke flere korrigerende produkter for at du skal oppnå ønsket resultat….

Hva gjør du når du ønsker en jevnere ansiktsfarge?

Først og fremst - børst støv av gammel barneskolelære og hent frem fargesirkelen! Har du røde farger i huden fra kviser, sår, sprengte blodkar, roccacea e.l. så ser du at komplementærfargen av rød (den motsatte fargen på fargesirkelen) er grønn. Det vil si at legger du grønt over det røde så nøytraliseres rødfargen. Har du blå ringer under øynene så ser du av fargesirkelen at det er gult som nøytraliserer, mens har du brune/lilla farger under øynene så er du over i det oransje fargespekteret for å «nulle» ut.

Når du derimot ønsker å å fremheve øyenfargen din ved hjelp av sminke, så er det de samme prinsippene med komplementærfarger som gjelder når du skal velge farge på eyelineren eller øyenskyggen. Ergo, når du legger to komplementærfarger oppå hverandre som når du skal dempe eksempel rødhet i huden, så nøytraliseres det rød ved hjelp av grønn, og når du legger to komplemetærfarger inntill eller i nærheten av hverandre (som i øyensminken) så fremhever de hverandre..Make sense?? 

Du må bare prøve deg frem!

Utfordringen med å bruke komplementærfarge-prinsippet er at ansiktsfargen kan se blass og nesten utvasket ut, spesielt om du bruker eks. grønn primer eller grønn fargekorrigerende krem i hele ansiktet - derfor anbefaler jeg sjelden det. Øv deg heller på å punkt-korrigere fargen der det trengs. Og så må du prøve deg frem, så kjedelig det enn høres ut. Alle har unik ansiktsfarge, og det gjør det også mer komplisert sminkemessig…

Jeg anbefaler en super video for deg som vil se hvordan det gjøres, youtube videoen fra Pixiwoo - to makeup artister som tar for seg absolutt alt innen makeup! Videoen er nesten tjue minutter lang, men demonstrerer og forklarer på en fantastisk enkel måte det kompliserte med fargekunnskap og mye annet snask. I videoen ser du også i hvilken rekkefølge du kan legge produktene dersom du må bruke flere.

Lykke til:D