Blogginnlegg

Fikk grisebank av makeup-artist

18-åring oppsøkte makeupartist etter mørkets frembrudd i Kristiansund, fredag kveld. Det skulle han aldri ha gjort. Offeret risikerer nå å måtte amputere ansiktet på grunn av larvebesetning i sårene. 

Ja sånn kunne kanskje overskriften sett ut i VG! Jeg fikk spontantbesøk av nevøen min fredag kveld, som skulle på fest i anledning helgens ûber-amerikanske feiring - Halloween. Mats Erik trengte noen sår i ansiktet og det måtte det jo gå an å gjøre noe med. Jeg driver vanligvis ikke med spesialeffekter, men hver gang jeg gjør det likevell så tenker jeg "hvorfor gjør jeg ikke dette mer?!". 

 

"Man tager det man haver"

På grunn av at jeg driver utelukkende med skjønnsminke, så manglet jeg spesialutstyr som latex og falskt blod. Men, jeg hadde faktisk et blåmerke-sminkeskrin fra makeup-giganten Ben Nye, og noe voks til å blokkere øyenbryn med fra like kjente Kryolan. 

Først formet jeg voksen på huden der jeg ville at sårene skulle være, og sminket lett over med en foundation fra Nilens Jord. Dette bare for å ta bort den veldig voksgule fargen. Deretter pudret jeg over hele området. Så skjærte jeg gjennom voksen med en spiss spatel for å lage selve sårgangen, og strøk svart, flytende eyeliner nederst i såret. Det svarte i bunn er med på å skape 3D effekten. Så dyttet jeg på den rødbrune fargen fra blåmerkehjulet langs kanten og litt utover.


Et levende sår

Deretter brukte jeg en litt rødere farge på samme måten, og litt utover huden. Så gikk jeg over med en gulere tone fra samme fargeskrin, og dyttet litt nedi såret og langs kanten for å skape en "verk-effekt". For å gi sårene en ekstra guffen piff, så brukte jeg vippelim til å feste små riskorn nedi såret. Og da var larvene på plass. Siste finish var å gi mere liv til sårene ved å pensle på litt vaselin. Så dyttet jeg på litt lilla farge for å "live det hele opp litt" rundt øynene.

 

Jeg skulle gjerne hatt enda mere tid til å jobbe med sårene og resten av ansiktet også, men en god fest venter ikke! Morro var det uansett! Og trur jammen jeg må låne nevøen min flere ganger til nye guffne prosjekter.