Blogginnlegg

Godt utstyr gjør jobben lettere

Ingen tvil om at godt utstyr gjør jobben lettere, men hva hjelper det om du ikke vet hva dem skal brukes til...Sminkepensler kommer i et vanvittig utvalg, men med kun fem hovedpensler kommer du langt. Les mer og lær hvilke pensler som skal brukes hvor!

Hva penselen er lagd av spiller en rolle

Å ha flere ulike typer pensler i sminkepungen, er først og fremst lurt fordi det spiller en rolle for påføringen av sminke! Har du rett utstyr så blir det mindre knot, mer presisjon, mindre dryssing og penere resultat. Og mindre frustrasjon!

For det første er det viktig å vite at det finnes tre typer pensler: dyrehår, kunstfiber og den gode gamle svamp-applikatoren.

Dyrehårspensler
De er ofte lagd av geite- eller ponnihår. De er grove og gjør at produktet fester seg godt på penselen, og dermed blir det mindre dryssing. Har du en flat dyrehårspensel er den fin å legge øyenskygge med, og deretter kan du bruke en fluffy dyrehårspensel til å duse skyggen ut med (ta bort harde kanter og skape fine skygge-effekter). Er du allergisk mot dyr eller har veldig sensitiv hud, så kan noen oppleve noe ubehag ved bruk av dyrehårspensler.

Kunstfiber
Disse er glatte i strukturen og slipper produktet lettere, da det ikke er noe naturlig skjellag i håret som holder produktet fast på penselen! Derfor egner kunstfiberpensler seg bedre som dusepensler og å påføre sminke i krem- eller flytende form. Bruker du mye glitter, så er flate kunstfiberpensler fine å påføre dette med og lette å gjøre rene etterpå!

Svamp-applikatoren
Den gode gamle applikatoren – som følger med øyenskyggen når du kjøper den, har absolutt ikke gått ut på dato enda. På grunn av overflaten så fester produktet seg godt fast i applikatoren, og dette gjør at du påfører mere produkt på huden i tillegg til at det drysser minimalt! For å duse ut skyggen i kantene så anbefaler jeg en myk dyrehår- eller kunstfiberbørste.

Så få pensler trenger du egentlig

Ved mindre du er over gjennomsnittet opptatt av sminkepensler, så er det ikke mange du egentlig trenger til ditt daglige bruk. Når du har forståelsen av de riktige bruksområden inne, så er det faktisk så få som kun fem pensler som dekker basisbehovene dine!

  1. Svamp-applikator eller flat og fast dyrehårspensel
  2. Rund, fluffy dyrehårspensel eller av kunstfiber
  3. Skrå, flat pensel til øyenbryn og vippekanten
  4. Rund pensel til rouge
  5. Stor og rund pensel til pudder