Blogginnlegg

Jo mer sminke jo bedre er det!

Nå har det vært selfie-bonanza her, jeg har testet ut en ny øyenskygge-palett og kjørt på med falske øyevipper og BRYN.  Til ære for alle Instagram-sminkørene der ute har jeg smørt tjukt på (med sminke), og valgt å skrive litt om produktene jeg har brukt og hvordan.

Så nå sitter jeg her med det som først kjentes ut som et påsmurt lag med sminke i ansiktet, altså med en mengde jeg vanligvis ville valgt som en kveldssminke i mørketida. Men så er det altså sånn at til foto så gjelder andre sminkeregler enn til vanlig dagsminke. Skulle jeg ha sminket meg normalt her, så hadde det knapt vistes på bildet! 

Ny øyenskyggepalett

Jeg kjøpte meg for litt tilbake en øyenskyggepalett i fine, naturlige farger fra Kryolan (V3 natural), og har tenkt lenge på å få testet den ordentlig. Kryolan er et veletablert merke som har spesialisert seg på makeup innenfor Tv, film og teater og jeg tror at det eneste utsalgsstedet i Norge er hos Visage i Oslo. Nå har jeg brukt den ved flere anledninger den siste tiden, og jeg må desverre si at den ikke svarte til forventingene. Skyggene er super florlette, nesten som støv, og ikke opppleves de som veldig pigmenterte heller. Jeg har testet ut med både dyre og billige sminkepensler for å se om det utgjør noen forskjell, med kunstfiberbust og med dyrehår, men merket absolutt ingen forskjell. Veldig synd. Forøvrig har Kryolan et fantastisk utvalg innen makeup og spesialeffekter som jeg anbefaler at du sjekker ut, dersom du er interessert i den slags. Og så må jeg nevne at penslene deres har en helt rå kvalitet! 

Smink øynene først

Først skviset jeg ut siste rest av min primer fra Flormar, over hele ansiktet og på øyelokkene. Flormar er forøvrig et kjent merke i sydligere strøk, i alle fall i Tyrkia hvor jeg fant en egen Flormar-butikk. Her i Norge har jeg kun sett det merket på Europris (!!) i form av neglelakker. Primeren i seg selv er helt grei. Veldig lett og fin, og oppleves usynlig på huden. Ikke den beste jeg har prøvd, men den gjør at sminken holder noe lengre i alle fall.

Jeg sminket ferdig øynenen mine før jeg gjorde ferdig bryn, og deretter avsluttet med huden og leppene. Jeg gjør det i den rekkefølgen fordi noe dryss fra øyenskyggen blir det som oftest (er det dårlig kvalitet på øyenskyggen så drysser det mer, særlig i kombinasjon med feil pensel), og da får jeg helt rensminket hud uten at jeg må drive å rydde opp. 

Jeg startet med å legge en lys og ganske naturlig farge fra Kryolanpaletten på hele lokket, helt opp til brynet, for å mette huden. Deretter la jeg en mørk brun-lilla i creasen som jeg duset godt inn. Men fordi jeg ikke fikk det resultatet jeg ønsket med Kryolanpaletten, så hentet jeg frem en fra Elizabeth Arden som har vært en av mine mest brukte paletter det siste året. Fargene er veldig pigmenterte, de drysser litt for mye dessverre, men er lette og påføre og sitter godt! Paletten har ikke noe navn, men den gul-gull-aktige fargen med shimmer som jeg brukte på lokket og duset inn i creasen, heter i alle fall Sunset. Paletten består av hele 8 øyenskygger, 1 bronzer og 1 rouge. Nice indeed.

Falske vipper gjør susen

Jeg la en tykk linje med burgunder eyeliner langs vippekanten. Jeg syns absolutt at våt kajal blir finest sammen med falske øyevipper! Kombinasjonen burgunder og gul/gull er også utrolig fint, og siden jeg har grønne øyne med litt gul-brunt i så er det tre farger som harmonerer godt. Cake eyelineren er fra Ben Nye, som også forøvrig er mest kjent fra TV og filmindustrien. Verdt å sjekke ut!

Jeg bruker alltid vippetang før jeg setter på falske øyevipper, og påfører deretter mascara.

Vippene jeg brukte er noe billige greier fra Ali Express, men som funker mer enn godt nok for å skape en dramatisk øyensminke. Vippelimet er fra Hennes & Mauritz og heter House of Lashes. Husker ikke prisen, men sånn ca en og en halv hundrelapp kan du regne med. Utrolig bra lim! Du kan velge mellom svart eller blank lim, jeg foretrekker blank.

Jeg valgte å la fokuset være på øvre del av øyet, og lot derfor de nedre vippene være sminkefrie. 

Bryn baby, bryn!

Selv har jeg naturlig mørke bryn, som er relativt smale og lange. Til vanlig markerer jeg dem ikke opp noe særlig, men til ære for Instagram så har jeg gjort det. Kraftige bryn er jo trendy som fy! Jeg tok ikke helt av, men syns fortsatt at det ble altfor kraftig når jeg så meg selv i speilet. Men på bildet ble det faktisk ikke så værst, om jeg kan si det sjæl. Jeg brukte Nilens Jord sin Browliner i fargen 206 Dark Brown. Den er myk i konsistensen og påføres lett på huden, og blandes utrolig bra inn i hårene! 

Bland til du får riktig farge

Har du vanskelig for å finne riktig nyanse på foundation, og du har flere typer liggende, så prøv å bland for å finne riktig farge. Jeg har blandet Thermal Moist fra Sans Soucis med Nilens Jord sin fargede dagkrem (som desverre nå er utgått). Påføringen gjorde jeg med en fuktig svamp, og i og med at jeg hadde planlagt å kaste meg ut i selfiejungelen, så smørte jeg godt på med to lag (ventet litt i mellom). Selv da ser du på bildet at fregnene mine vises og det ser absolutt ikke for mye ut likevell!

Jeg tok en liten dæsj med Nilens Jord sin lyseste Duo Conceiler (nr 588) under øynene bare for å lysne øyeområdet og øyekroken, hvor huden er tynn og det blå kommer tydelig frem innimellom.

Produkter fra Nilens Jord kan du forøvrig kjøpe hos meg, bare ta kontakt.

Lys, skygge og farge

For å bygge opp igjen det tredimensjonale i ansikts-stukturen, etter å ha flatet ansiktet ut med foundation, så la jeg en tynn stripe med Creamy Touch bronzer fra Nilens Jord under kinnbena, og duset det godt inn i huden for å skape en skarpere kontur under kinnbena. deretter la jeg Litt Creamy Touch blush rett ovenfor bronzeren (altså der kinnbena skråner opp), og etter å ha jobbet den godt inn så la jeg på en dæsj creamy Touch Highligt på toppen av kinnbena, mellom øyenbryenen og nedover neseryggen. For å forsterke amorbuen på leppene la jeg en tynn stripe kant-i-kant med leppekanten også.

Final touch

Jeg avsluttet looken med å tegne opp leppekonturen slik jeg ville ha den med en lipliner, og fylte inn hele leppene med den. Da sitter også leppestiften bedre. Jeg brukte en lipliner i fra Max Factor som heter 14 Brown n Nude. Den er superlett å påføre og sitter godt uten at den blir tørr! Selve leppestiften er fra Kiko Cosmetics, et italiensk merke som av det lille jeg så langt har prøvd, lover godt! Kiko har kun egen konseptbutikker, og foreløpig fins de ikke i Norge dessverre. Leppestiften jeg har brukt her står det faktisk ikke navn på, og nummeret er slitt vekk... Jeg kan beskrive fargen som en dus gammelrosa med et hint av brun. Den er matt. Kan være verdt å merke at fordi jeg ikke er særlig glad i matte leppestifter på megselv, så la jeg et tynt lag med Burt´s Bees sin leppepomade på leppene etter liplineren og før leppestiften. Dette gjorde at leppene føltes smurte og fornøyde, med et hint av honning-duft. Smooth.