Blogginnlegg

Julebrev fra Sminkemagi 2020

2020 kan sees på med to sett øyne; innholdsrikt eller innholdsløst. For meg og Sminkemagi har det helt klart vært innholdsrikt! Det har jeg prøvd å sette noen ord på i et julebrev som oppsummerer hovedpunktene.

Der storpolitikken i verdenssammeheng har vært riktig så innholdsrik i år, og med gærninger som brenner ned regnskogen like lett som andre tar seg en dusj, så har samtlige mini-og mikrosamfunn gjennomgått egne kriser og utfordringer underveis. Mitt mikro-samfunn i denne sammenhengen består av mannen min, katten vår Knirken, hjemmet vårt og foto-og sminkestudioet med alt som skjer der. 

Siden starten på Sminkemagi for fem år siden, har det vært en forsiktig utvikling oppover. Og for 1,5 år siden fikk Jørgen og jeg oppfylt drømmen vår om et ordentlig foto-og sminekstudio - som ikke var vår egen stue eller bittelille kjellerhybel, som måtte ommøbleres hver gang vi skulle ta bilder for Nordic Dark eller jeg skulle ha sminkekurs. I Hollendergata 7 i Kristiansund leier vi et luftig ombygd lager, som har vært den perfekte plassen for oss å utvikle prosjekter og teste ut ideer og markedet for makeup og foto. Vi stor-koser oss der, og kanskje enda mer nå i år fordi gleden over å ha et kreativt "verksted" har vært ekstremt viktig når alt stoppet opp i vår. Vi også fikk ufrivillig mye tid til å tenke og kjenne etter på hvordan vi egentlig har det, og hva som egentlig er viktig. Klisje-aktig, ja. Men personlig tror jeg at den akutte stillheten som oppsto i samfunnet Norge, har vært positivt for noen, der mange ting i livet i utgangspunktet har gått jækla fort og intenst. Jeg vet at for andre igjen så var og er situasjonen derimot grusom. Jeg håper det blir bedre snart.

Et år for omstrukturering

Sminkemagi har vært heldig i år. Jeg anerkjenner at det absolutt ikke bare er flaks det dreier seg om, men også uendelige timer med hardt arbeid i lange perioder. Men jeg føler meg heldig. Jeg har en mann som støtter meg og lager nettsider og alt jeg trenger digitalt, og som er min viktigste og største samarbeidspartner. Jeg kan aldri klare å formulere godt nok hvor sykt takknemlig jeg er!

Sminkemagi er en av flere småbedrifter som har mottatt støttemidler for å utføre markedsavklaring - testing og research på nye markeder som kan utvikle bedriften gjennom en corona-omstillingsprosess, og jeg har fått deltatt på kurs i forretningsutvikling. Dette skjedde relativt tidlig etter corona-stoppen, og takket være Hopp-id som står bak disse tiltakene så fikk jeg snudd Sminkemagi sine prioriteringer for 2020, og endret bedriftsprofilen. Dette har både gjort arbeidsdagen min mer effektiv og retningsspesifikk, men også tydeliggjort hvem dere kundene mine er, og hvordan jeg best kan nå ut til dere, og hvilke ideer jeg har som er verdt å jobbe videre med. Som liten bedriftseier er friske øyne som ser på foretningsstrukturen helt magisk. Du vet, man ser ikke skogen for bare trær etc...

Tid for personlig pleie

I tillegg til flere åpenbaringer på våren og for-sommeren, valgte jeg å ta meg en vikarjobb ved siden av Sminkemagi, da corona så ut til å ville være her en stund. Det er jeg kjempeglad for at jeg gjorde, og det tok vekk mye av presset på privatøkonomien slik at jeg kunne skille den i enda større grad fra bedriften. Sånn har Sminkemagi og studioet kunnet  investere i seg selv, og faktisk utvikle seg. I tillegg var det veldig hyggelig å ha flere kollegaer igjen! 

Min kjære Jørgen har lagd ny nettside med ny designprofil, OG med integrert nettbutikk. Slike ting tar tid, og vi finner stadig vekk forbedringspotensiale og småting som skal rattes på plass. Jeg håper informasjons-og kjøpsopplevelsen er minst like bra nå som på den gamle siden! Sminkemagi har tatt inn flere tilleggsvarer utover sminke, så nå finner dere mere hudpleie og kroppspleie - produkter som er kommet for å bli! Gavekort har jeg også fått på nettsiden, og de kan brukes både på produkter OG tjenester (makeup, threading, kurs).

Oppsøkende virksomhet

Som en del av markedsavklaringen har jeg i samarbeid med Geviret frisørsalong i Batnfjorden, vært så heldig å få lov til å være der sammen med salongeier Riad 1 gang i uken, i hele vår og for-sommeren. Poenget var å teste ytterlige hvorvidt oppsøkende virksomhet rundt omkring på Nordmøre, er relevant for Sminkemagi. Svaret er fortsatt JA, men med mye aktivitet i studioet i Kristiansund er jeg nå i Batnfjorden 1 gang i måneden, eller ved forhåndbestillinger. Vi har også samarbeidet i forbindelse med bryllup, hvor Sminkemagi og Geviret Salong har stått for alt av styling og glam til den store dagen! Mange bryllup ble flyttet til neste år, så verken hår-eller sminketrykket ble så høyt som det vanligvis er på sommerhalvåret. Det har vært en usedvanlig stille sommer for mange i år...

Sminkemagi har store planer for neste år, og det skal dere selvfølgelig høre mer om når tiden er inne for å spre det glade budskap. Med 50.000,- som Sminkemagi fikk tildelt fra Kommunalt Næringsfond nå i høst, så betyr det at noen planer og investeringer som er nødvendige for den videre veksten, kan settes i gang neste år. Stikkord er kompetanseheving, videoer og kurs. Når det ikke er pandemi arrangerer jeg sminkekurs i studioet, og reiser rundt omkring på Nordmøre og holder sminkekurs for klubbvenninner, naboer, utdrikningslag etc. Men de personlige kursene (1 til 1) har vært mer populære i år og helt klart mer "corona-vennlige". Jeg er superklar for gruppekurs igjen, og håper at tingenes tilstand kan tillate det i større grad snart. 

Videofjes trenger sminke

I alt teknologisk virr-varr som har oppstått i år, hvor absolutt alt av undervisning og presentasjoner og festivaler kjøres på digitale plattformer, har også det vært en fin ting for Sminkemagi. Siden alle har måttet se sitt og andres ansikt på en skjerm, har ganske mange flere blitt bevisst behovet for god kameravinkel, fin belysning OG sminke! Jeg har derfor hatt gleden av å sminke til to digitale festivaler i høst, og kost meg gløgg med flere dagers arbeid fra tidlig på morgenen og til langt utover. Velkommen enda mer av dette i 2021! Men da gjerne også til fysiske arrangement med faktisk publikum, vi alle trenger å være sammen med andre mennesker nå snart..!

Nå er det ikke så mange dager igjen av 2020, og akkurat nå gleder jeg meg til en herlig juleferie. Og jeg skal virkelig prøve hardere enn noengang å faktisk nyte det fine som faktisk har skjedd i år, før jeg entusiastisk starter å glede meg til at som jeg skal starte på neste år..! Tilstedeværelse, mindfullness og alt det der.

Takk for i år!

Jeg avslutter årets julebrev med å ønske dere velkommen til Førjulsåpent studio, fredag 11. og lørdag 12. desember! Det blir siste arrangementet fra meg i år, så jeg håper så mange som mulig har lyst til å ta turen innom meg for å handle julegaver eller for å få formet øyenbryn eller fjernet ansiktshår før jul. Hvis du bare er nysgjerrig og lurer på hva Jørgen og jeg egentlig holder på med i studioet, så er du hjertelig velkommen innom bare for å stille nysgjerrigheten også.
Studioet har åpent fra 14-18.00 på fredag og 12-18.00 på lørdag.

En siste ting angående åpningstider, så vil jeg fortsette å kun ha åpningstider ved timebestillinger, så lenge det er fornuftig med tanke på corona. Så det er noe jeg ser ann fortløpende på ny-året.

Ønsker dere alle en herlig førjulstid, god helse og fine dager!
Julehilsen fra Ingvild :)