Blogginnlegg

Sånn skal sminkepenslene holdes rene og bakteriefrie

Møkkete sminkepensler er både u-lekkert og en direkte bakteriebombe! Med grunnleggende kunnskap om hygiene kombinert med enkle og billige rengjøringstriks, forvandles sminkepenslene dine til de rene og trygge verktøyene de skal være.

En god ting kan ikke sies ofte nok, og sånn er det med renhold av sminkepenslene dine også! Jeg møter SÅ mange mennesker gjennom sminkekursene mine, og hygiene er et område hvor det oftest skorter på bevissthet om hvor gjennomgående møkkete og ekle sminkepensler og sminke egentlig kan bli... Det som ALLE bør ha kontroll på, uavhengig av om du er interessert i sminke eller ikke, det er nettopp hygiene. For å være helt sikker på at alle får med seg hvor enkelt det er å bedrive god sminkehygiene, så har jeg satt opp noen punkter her. Når du har fått hygienerutinene inn i fingrene, så tenker du ikke engang over det og du har klart å unngå masse unødvendige problemer.

 1. Håndvask
  Vask alltid hendene før du påfører sminken din, eller ansiktskremen for den saks skyld. Hvis ikke ender du opp med å gni inn insiktet ditt med alt det ekle som vi faktisk har på hendene.
 2. Jevnlig penselvask
  Spiller ingen rolle om du har pensler av dyrehår/naturhår eller kunstfiber, de må vaskes ukentlig for å unngå opphopning av bakterier, amøber og gammel sminke.
 3. Fettsminke
  Sminkesvamper eller pensler du bruker til å påføre foundation med, krever fettoppløselig såpe for å bli ordentlig rene. Zalo eller annen oppvasksåpe er super her. Bruker du samme svamp eller pensel hver dag, så anbefaler jeg at du vasker den flere ganger i uken. 
 4. Såpevalg
  Har du pensler i dyrehår så bruk en sjampo, men har du kunstfiberpensler så er oppvasksåpe eller håndsåpe bra. Oppvasksåpe på ekte hår ødelegger busten!
 5. Teknikken
  Du kan ta en ertestørrelse med såpe i håndflaten din, bløtgjør penselhodet i lunkent vann og dra den frem og tilbake gjennom såpa i håndflaten. Skyll av. Klem ut vannet og tørk peneslen flatt. Selve skaftet på penselen tørker du av med antibakk. I stedet for håndflaten din kan du bruke en spesielt designet gummiplate som du legger i vasken, eller et gummiegg med riller (Brushegg), som du drar penselen over. 

Penselrens med trøkk

Personlig syns jeg at penslene mine blir renere etter å ha brukt gummiegg, fordi rillene på egget skummer opp såpa ordentlig og jeg får kommet til produktrestene og bakteriene som befinner seg i mellom hårene, og oppi mot hårfestet på penslene.

Du kan også kjøpe penselrens som skal desinfisere penslene dine. Alle parfymerier selger det, og kvaliteten er varierende. Dette produktet skal du spraye på en bomullsdott eller på et papir, og dra penselen over for å drepe bakterier. Slike renser er fine å bruke innimellom, men du må fortsatt gi dem en ordentlig vask for å fjerne gammelt produkt jevnlig.

De fleste makeup-artister bruker Heptan for å gjøre penslene bakteriefrie, ofte fordi samme pensler må brukes på flere personer der og da. Heptan kjøpes på apotekene, og er et giftig produkt med "trøkk", som ofte blir brukt i oljemaling. Lignende produkter fåes også kjøpt blant annet på Visage i Oslo.

Ønsker du å kjøpe gummiegg så kan du gjøre det via Sminkemagi, ta kontakt med meg:)