Blogginnlegg

Smarte sminketips til brillebrukere

Tilpass sminken din til hvilke typer briller du bruker, og ikke minst om brilleglassene dine har forstørrende eller minskende effekt! Med noen få enkle tips så får du øynene dine til å lyse opp bak innfatningen.

På brillebutikkene skal de ha god kunnskap om å finne den riktige innfatningen som passer dine behov, men også hvilken fasong og farger som passer ansiktet ditt. Når typen brille er på plass og du skal tenke øyensminke, så ha disse punktene i bakhodet: 

  • Er du nærsynt så har brilleglassene en minskende effekt på øynenen dine
  • Er du langsynt så forstørrer det øynene dine
  • Rufsete bryn blir tydeligere

Det betyr at sminketeknikker som forstørrer øynenen dine og fremhever dem bak innfatningen, er viktig når du bruker briller for nær-synthet. Og når øynenen dine blir større bakom brilleglass for langsynthet, så legg sminken på en måte som demper dem. Øyenbrynene dine er rammen rundt øynene, og med brilleinnfatninger i tillegg så blir ustelte øynebryn mer synlige! Særlig små-hår som vokser vilt blir forstørret dersom du har brilleglass for langsynthet. Ikke kult!

Jeg har lagt inn to videoer som demonstrerer både dagsminke og kveldssminke for brillebrukere. Den ene er en ganske lang video av makeup artist Lisa Eldridge, men hun kommer med ganske mange smarte tips underveis. Den andre er av makeup artist Jordan Liberty, og han viser smokey eyes både for langsynte og nærsynte.