Blogginnlegg

Smink deg som om du ikke har sminket deg!

Høstens siste sminketrend er hvordan å sminke seg usminket. Jeg velger å kalle det et naturlig sminket ansikt, som prinsippet egentlig er. Les mer her om høstens siste sminketrend og hvordan du kan få til det!

"Å være naturlig" forbinder de fleste med å ikke bruke noe særlig sminke i det hele tatt. Det er jeg hovedsakelig enig i, men hvorfor droppe sminken helt når man så enkelt bare kan bruke færre produkter? 

Som mange av dere vet lærer jeg bort en konkret og enkel sminketeknikk på et av kursene mine (Verdens enkleste sminketeknikk), som nettopp handler om hvordan du kan bruke få produkter til å oppnå et friskere og mer våkent ansikt, raskt og lett. Og det funker!

Få produkter som dekker flere behov

Prinsippene bak et naturlig sminket ansikt handler om få produkter som kan brukes til flere ting. For eksempel kan en rouge fungere også som en øyenskygge, og en concealer også som en highlight. Du kan også bruke en lett leppestift eller lipshine både i kinnene, og som en lett dæsj med farge rett over øyehulen for å løfte blikket. Slenger du på litt mascara da så er du good to go!

Sunn hud er aldri feil

Om selve huden så har det vel aldri vært "av moten" å ikke ha fin og sunn hud, uansett alder. Også nå er det et fokusområde i sminketrenden. Har du fin hud og har funnet den pleien som funker for deg, så er det ingen must å dekke den til med foundation i det hele tatt! Selv syns jeg det er deilig å være både delvis og helt sminkefri, ganske så ofte faktisk. Men når huden må forholde seg til hormoner og kviser, så er jeg kjapt ute med å bruke foundation for å føle meg litt mer fresh! Så lenge jeg har foundations som passer hudtypen min, så gjør ikke det kvisesituasjon noe verre. 

Har du lyst til å lese mer om høsten "no makeup makeup"-trend, så les mer på minmote her!