Blogginnlegg

Sminkepungens viktigste innhold

Det absolutte viktigste innholdet i en sminkepung som kan redde deg i enhver situasjon, er bare fem ting! Når du har basisproduktene i orden, er det lett å bygge ut sminkepungen videre.

Sminke og produktvalg kan være et sant mareritt. Jeg vet om mange som har valgt å droppe sminke - kanskje med unntak av mascara, fordi de ikke vet hva man skal bruke alle de ulike produktene til, og syns det er vanskelig å finne riktige produkter til sitt behov. Jeg skjønner problemet! Derfor har jeg satt sammen en liste over de absolutte nødvenigheter til en sminkepung, som ALLE bør ha - om du er erfaren eller nybegynner innenfor sminke.

Sminkepungens fem nødvendigheter

1. Sminkepungen bør bestå først og fremst av en pinsett. Pinsetten opptar ingen plass overhodet, og er garantisten for at du har velformede bryn alltid. Det er fort gjort å nappe ut de små hårene som vokser litt for langt ned mot øyelokket, eller de små, stive ansiktshårene som blir mørkere med alderen og som trives på overleppa og haken...Har du mye så kan du gå til en salong å få det fjernet midlertidig eller permanent med laser, men når håret først er der så "ALLE kan se det", så er pinsetten en god venn.

2. Deretter syns jeg at en farget dagkrem eller en foundation (for deg som ønsker å dekke litt mer) bør være i en sminkepung. En farget dagkrem gir litt glød samtidig som den gir fuktighet, eller den kan blandes med din egen favoritt fuktighetskrem. Ønsker du å dekke ujevnheter i huden litt mer, så gå for en foundation. Her bør du uansett dra til en salong eller en butikk hvor du kan få riktig veiledning til din hud og finne din farge. Ønsker du ikke noe ekstra til huden, så ha en god fuktighetskrem i sminkepungen din i det minste.

3. Så bør sminkepungen inneholde en god leppepomade med litt farge i. Da holder du leppene myke og friske samtidig som leppene får en frisk farge. Det er lite som er så kjipt som tørre og flakete lepper - da blir de også seende tynnere ut og inviterer heller ikke til klining. Velg en Leppepomade/lipshine uten glitter/shimmer, slik at du også kan legge litt på kinnene som et alternativ til rouge. To i en - fresh i en fei!

4. Mascara kan fåes i alle slags farger, men sort er den mest kjøpte. Brun mascara kan være fint til de som er kjempelyse (hvite/grå i håret og veldig lys hud), eller som bare ønsker et lettere uttrykk. Det fins en hel haug med ulike mascarakoster og teksturer som skal gjøre ditt og datt med vippene dine. Er du usikker så gå for en mascara med middels stor bøste og som er helt rett. Prinsippet er at jo smalere børsten er jo bedre kommer du til og får farget alle de små hårene. Fint for deg som har små, korte vippehår. 

5. Det siste og viktige produktet er en kajal. En kajal er en blyant som du tegner en strek langs den øvre vippekanten med for å illudere tettere vipper og et større øye. Jobb fargen så tett inntil vipperoten du klarer. Gå for en sort, brun eller grå farge - alt etter om du er lys eller mørk, og om du ønsker et markert eller lett uttrykk. Du kan også velge en lys beige kajal. Den skal utelukkende på den nedre våtkanten av øyet, og lysner våtkanten slik at øyet ser mere våkent ut ved at det rosa/trøtte skjæret forsvinner. 

Bygg opp en egen kunnskapsbase

Sånn, da har du en ganske konkret innholdsliste og et godt utgangspunkt for å bygge opp en fornuftig sminkepung - som også vises på prislappen. Det er ingen grunn til å overdrive innkjøpet og handle inn alle slags produkter med en gang. Mest sansynlig trenger du ikke så mange  produkter heller! Gjør det gradvis og fornuftig - les deg opp på ulike produkter og hva du ønsker å bruke sminken til,  da får du også en formening om hvor mye en basispakke vil koste deg. Forarbeidet kan spare deg for mange penger! Og stikk gjerne innom flere parfymerier/sminkebutikker for å få ulike råd om farger og merker, dersom du har mulighet til det - kunnskapen kan nemlig være varierende.

Lykke til!