Blogginnlegg

Sminkestash - hvor mye trenger du egentlig??

Sånn seriøst, trenger du all sminken du blir rådet til å kjøpe egentlig... Jeg er sikker på at mye av sminken du har hjemme vet du ikke hva skal brukes til en gang. Her har du en liste over hva du faktisk trenger av makeup - kuttet ned til beinet!

For å legge en enkel dag-makeup er det i praksis 5 hovedprodukter du trenger, og så kan du supplere med produkter etter behov og kunnskapsnivå etterhvert.

  1. En god underlagskrem: dette kan enten være en foundation, farget dagkrem eller en god dagkrem som fukter huden og holder den frisk og opplagt
  2. En naturlig blush/rouge: blushen kan være i pudderform eller i kremform. Jeg vil anbefale kremform dersom du foretrekker en mer naturlig look, f.eks om du bruker lite eller ingen foundation. Velg en farge som ikke er "for skrikete", men mer ton-i ton med din egen hudtone slik at du løfter frem ansiktstrekkene dine, og skaper mere glød og friskhet.
  3. Mascara: et sminket ansikt er ingenting uten mascara, og for mange er det den eneste sminken de bruker. Du kan velge mellom mange ulike typer mascarabørster, og med unntak av om mascaraen er vannfast eller ikke, så er det børsten og hva du ønsker at den skal gjøre for vippene dine som lander valget ditt - og eventuelt pris... 
  4. Streke opp øynene: en kajal (blyant) eller flytende eyeliner for å skape en illusjon av tykkere vipper, mer åpne og større øyne, er essensiell i basisproduktene dine. Ønsker du et mykere uttrykk, så kan du også bruke en øyenskygge som du påfører vippekanten med en flat, skrå pensel.
  5. Leppene er prikken over i-en: tilfør leppene en dæsj farge eller glans for et friskt og helhetlig uttrykk. Har du tørre lepper så gå for en pleiende leppepomade med farge eksempel i fra Burt´s Bees, eller en lipshine i fra Nilens Jord

Har du disse produktene på plass, er det bare å supplere med produkter etter behov! For eksempel concealer til å dekke over små fargeujevnheter i huden og under øynene. Her kommer også øyenskygger samt bryns-produkter. Om du ikke føler behovet for å fylle inn brynene dine med farge, i det minste gi dem en liten streif med kammen slik at de legger seg fint. Bruk deretter en klar voks eller gele til å holde dem på plass:)

Produkter i fra Nilens Jord kan du kjøpe via meg, foreløpig ved å ta kontakt på mail eller Facebook.