Blogginnlegg

Snille og rimelige - jeg tester sminkepensler!

Jeg kjenner ingen bransjer hvor godt utstyr ikke er viktig, og for oss sminkører manifesterer det seg i gode pensler! Og jeg har vært så heldig å få teste ut godt utstyr i fra det unge norskbaserte firmaet Meili. 

Etter en lang sommerferie hvor posten har stått til oppsamling, mottok jeg fem uker med regninger, men heldigvis også en gledelig solskinnspakke i fra Meili! Meili startet opp som sminkekostfirma i 2012, og hevder på nettsiden sin at de "lager skikkelige gode sminkekoster, til en skikkelig god pris". 

Snill filosofi med snill pris

Med prioriteringene på riktig plass, gyver jeg løs på den hvite boblekonvolutten først, og finner inni en spennende, sort eske. Meili har tydeligvis tatt seg flid med designet og det liker jeg. Inni esken ligger det et snedig sort futereal med plass til mange pensler. Og inni er det jammen hele 14 stykk! 

Meili har en "snill" filosofi, hvor penselbusten utelukkende er lagd av kunstfiber – ingen dyr har vært involvert i prosessen. Og det er midt i blinken for meg, siden Sminkemagi selv er basert på samme prinsipp. Men jeg er ivrig, så det er bare å pakke ut og starte testingen!

Godt førsteinntrykk

Det første jeg legger merke til er at selv penslene med den glatteste busten, holder øyenskyggen godt fast og resulterer i lite dryssing, og det lover godt. Den smaleste øyenskyggepenselen passer perfekt til å jevne ut kajalen, eller som i mitt tilfelle, å legge en tynn og definert kant med øyenskygge under øyet. Jeg valgte også å bruke samme pensel til å legge leppestiften med, og det var helt nydelig! Kanskje det til og med er en leppepensel, kom jeg til å tenke  på?? Men samma det, jeg har sansen for multifunskjonsverktøy!

Med i settet er også en dusepensel og en større, flat påføringspensel, svampapplikator, fjærpensel til å f.eks legge highlight med, en brynsbørste, en skrå brynspensel og en tynn eyelinerpensel. Av de større børstene er det en stor kabukibørste som var helt nydelig til å børste på solpudder med. Dersom jeg skulle lagt pudder-mineralfoundation så hadde jeg valgt denne. Det fulgte med en flat foundationpensel som jeg brukte i kombinasjon med en kontureringsbørste, som også var fin til å legge på et lett lag med foundation. Den skrå rougebørsten var akkurat passe fast til å få jobbet rougen inn, uten at den ble stiv og "stikkete" mot huden – noe jeg fort irriterer meg over med ekte dyrehårspensler. Den siste børsten i settet er en uvurderlig pudderbørste eller rougebørste, den kan naturlig brukes til begge deler.

Blir med videre

Det jeg likte best med penselsettet i fra Meili er at penselbusten holder godt på produktet, slik at dryssingen er minimal. I tillegg syns jeg at sammensetningen av pensler i settet er god, så uansett om du er proff eller nybegynner så har du alt du trenger til å legge makeup i ett kjekt futereal. Og all herligheten bare for 799 kroner hos www.meili.no!

Alt i alt må jeg si meg fornøyd med penslene, og jeg gleder meg til å ta dem med meg på kurs og oppdrag – for de blir definitivt med meg videre.