Blogginnlegg

Superenkle tips til din unike øyensminke

Det fineste med å sminke andre er å bli kjent med et nytt fjes, og gjøre små ting som skaper store endringer. For mange er å sminke øynene sine det de er mest usikre på, og derfor skal jeg komme med noen enkle grunn-tips her!

Bli kjent med ansiktsanatomien - det er helt grunnleggende for å kunne legge en "riktig" sminke på deg selv, eller på andre for den saks skyld. Dette gjelder selvfølgelig også øynene dine.

Oppdag øyenene dine

  • Kjenn etter med fingrene dine hvor kinnbenet ditt buer seg innover og går over til å bli kanten på øyehulen?  Hvor buer pannen din seg og blir til øyehulen? Og hvordan ligger brynet ditt i forhold til folden på øyelokket ditt?
  • Har du tykke øyelokk som synes godt, eller har du en fold over øyet som dekker vippekanten helt eller delvis? Er øynene dine like? (Som oftest ikke).
  • Hvordan har øynene dine forandret utseende fra ungdomsårene og fram til nå? 

Ved å bli kjent med anatomien din, blir det også mere logisk for deg med tanke på hvor du skal legge skyggene og strekene. Å sminke seg betyr i praksis å flytte på skygger, eller å lage nye skygger og konturer, slik at du f.eks kan illudere et større øye, åpnere øye, skarpere blikk, tettere vipper, mer våkene øyne osv.

Se på bildet og sammenlign dine øyne med disse. Finner du et som ligner dine? Som du ser av øyetypene så fins det ikke EN måte å sminke øyne på, men like mange måter som det fins øyne! Og fordi øynene våre er det som forandrer seg tidligst og mest med årene, så må sminke-kunnskapsbasen din oppdateres med årene også.

Fem basis-tips!

Før du finner frem koster, blyanter og skygger og gjør deg klar til å eksperimentere med øyensminken din, ha disse tipsene i bakhodet:

  • Har du tykke øyelokk - kjør på med en tykk kajal/liner/skygge langs vippekanten, det tåler du godt!
  • Har du smale øyelokk - en smal strek er tingen for deg.
  • Er du oppi årene med mange linjer og rynker - styr unna altfor mye shimmer i øyenskyggen og velg heller matte farger. Noen shimmer-skygger har nemlig en tendens til å fremheve ujevnheter og linjer i huden.
  • Har du dyptliggende øyne - da er ofte øyelokket ditt mindre, og valget av lyse skygger på lokket som "løfter" øyet ut av øyehulen er midt i blinken! Legg en mørkere linje med skygge over øyet - der du kjenner at kanten på øyehulen går. Husk å duse ut/jevne ut den skyggen godt. Denne mørkere skyggen illuderer et større øye.
  • Har du utstående øyne - da kan du benytte deg av mørke skygger på hele øyelokket for å "dempe" denne formen om du vil. Husk at matt og mørkt demper, mens lyst og shimrende fremhever. 

Jeg håper at disse tipsene kan være nyttige for deg! Nå holder jeg på å lære meg å lage egne demonstrasjonsvideoer, så når jeg får til det (puuuust....) så får jeg vist dere konkrete eksempler. Comming up!