Blogginnlegg

Svette sminketips til Springsteens rødhårede damer

At Bruce Springsteen foretrekker vakre kvinner med rødt hår er ingen hemmelighet. Så til ære for alle dere "red headed women" der ute som også skal på The River tour- konsert i Norge, her er noen sminketips til dere som garantert sørger for blikkontakt med The Boss!

Bruce Springsteen og hans vakre rødhårede kone Patti Scialfa, som også er med i The E Street Band, feiret 25-års sølvbryllup tidligere i juni. Springsteen er kjent for å elske rødhårede damer så mye at han i tillegg til å ha vært gift med to, har til og med tilegnet dem en egen sang, "Red Headed Woman". Kudos til dere! 

Vær leken med farger

Det finnes like mange nyanser av rødt som av brunt, svart eller gult hår. Å finne foundation med riktig undertone (varm, kald, nøytral) kan være like vanskelig for oss alle. Patti er en klassisk "redhead" med lys hud, og som sine mange "søstre i rødt" kan det være vanskelig å finne foundation som er lys nok! Jeg har ikke observert at Mrs. Springsteen har fregner, men for dere som har det så anbefaler jeg en lett dekkende foundation for å la dem skinne igjennom, i stedet for å dekke dem til. Fregner er nydelig! Det skaper liv til ansiktet og gir utvilsomt et ungdommelig uttrykk. Et morsomt tips jeg har plukket opp er å fukte en q-tips og forsiktig ta bort foundation over fregnene slik at de blir synligere – likevell har du fått jevnet ut hudtonen.

Ikke vær redd for å bruke rouge damer! Noen syns det kan være vanskelig å finne en rouge som oppleves naturlig mot den veldig lyse, ofte gjennomskinnelige huden og fregnene. Ferskentoner, babyrosa og lyse bruntoner kan skape en naturlig look, og samtidig være det lille som trengs for å fremheve kinnbena.

Jordtoner er naturlige farger for dere, men for å spe på med liv og sexy-ness vil jeg anbefale kontraster som is-blått, lys lilla, turkis og grønt. Dette er komplementærfargene til rødt/oransje på fargesirkelen! Prøv en lett smokey eye i grønne eller lilla toner, eller en eyeliner i turkis, lilla eller grønt. Dritlekkert! Og da spiller det ingen rolle hvilken farge du har på øynene så lenge det matcher huden din.

Red hot!

Gjør som Patti på hovedbildet, klin på med sexy rød lepper – ingen grunn til å safe med "nude"! Patti naila Bruce med røde lepper, mener jeg..! Sjekk opp i mot undertonen din; kan du få et grønnskjær i huden når du er på ditt lyseste så kan du anta at du kler kalde farger godt som kontrast. Dette betyr at en rød leppestift med blå undertone (blått fargestoff blir tilsatt for å gjøre fargen kaldere, gult varmere), er mere kledelig enn en mer rød-oransje leppestift. Prøv ulike nyanser på leppene og smil. Ser tennene gule ut så test videre enten mot blått eller gult.

Mange "gingers" har lyse bryn og øyevipper, og trenger på lik linje med mange blondiner litt ekstra farge her. Husk at bryn er rammen rundt øyet, og øyesminken er ikke komplett før du rammer inn hele uttrykket med velformede bryn og gjerne med litt farge på. Og det er bedre med litt for lite farge enn litt for mye, synes jeg. Test også ut brun mascara, dersom du er lys både i hårfargen og i huden. Er du derimot vant med å bruke helsvart mascara, så prøv å legge brun innerst på vippene, og legg svart kun ytterst! 

PS; det er meldt regn i Oslo onsdag, så bruk vannfast mascara og en god primer på øyelokket før du legger sminken. Jeg har ikke sjekket været i Trondheim, men bygg opp sminken for at den skal vare. Det ligger an til heite byger i fra New Yersey, med heftig kurs nordover!

Selv om jeg er brunette så skal jeg selvfølgelig sminke meg før konserten i Oslo i dag, det kan jo hende at Springsteen har ørneblikk og ser mine rødhårede gener bryte i gjennom regndråpene som millioner av prismer, og på magisk vis skaper en "tunnel of love" fra scenen og opp til meg som sitter på siden. Og mannen min. Dette kan bli spennende. 
Nyt musikken og et fantastisk band,  jeg er i alle fall on fire!

 

                                  

Bilde 1: Patti Scialfa med ton-i-ton farger. I dag bruker Patti mest fargene nude og lys kopper på leppene sine. (Foto: ukjent, hentet i fra pinterest)
Bilde 2: Julianne Moore er en annen skjønnhet, her i sølv som spiller på lag med henne skjøre hudfarge. Og fregnene er alltid synlige! (Foto: J. Vespa, Getty Images)
Bilde 3: Christina Hendrix sees ofte i spreke farger og kontraster på bilder. Og RØDE lepper. Dritlekkert! (Foto: ukjent, hentet fra denne artikkelen)

Hovedbilde: Patti Scialfa og Bruce Springsteen fra slutten av 80-tallet en gang.
Fotograf : Ukjent, kilden finner du her.