Blogginnlegg

Uvurdelige julesminke-tips!

Vi er midt i julebordsesongen og snart skal selve julesminken på plass i mange fjes også. Da er det noen uvurderlige tips som er verdt å få med seg, når du skal skinne om kapp med julestjerna i vinduet.

Uansett om du er tenåring, eldre eller et sted midt i mellom så tør jeg påstå at de aller fleste ønsker å ta seg litt ekstra godt ut når det samles til fest og morro, og festantrekket er børstet møllkuler av. Et felles ønske for alle som skal sminke seg til fest er at sminken bør holde seg på samme sted hele kvelden – kajal under øyenbrynet er ikke det du ønsker. Her er 5 uvurderlige tips til julesminken!

5 uvurderlige tips til julesminken

  1. Bruk en primer til øyelokket før du sminker deg. Primeren fester øyenskyggene og kajalen, slik at den sitter bedre og sjangsen for at øyenskyggen forsvinner utover kvelden er minimal.
  2. Napp brynenen dine og stuss hårlengden dersom de vokser litt vilt. Fyll inn med brynsfarge – lysere innerst og gradvis mørkere. Jeg syns det er pent å forlenge brynene litt ut og ned til en klassisk festmakeup. Brynenen er øynenes rammer! Personlig liker jeg å definere brynene sist når jeg sminker meg.
  3. Glitter hører julen til, så her kan du virkelig kline til med lysreflekterende elementer! Er du en av de mer beskjedne, så vil jeg anbefale en øyenskygge med shimmer. Føler du deg tøffere gjennom desember måned og fram til nyttårsaften, så kan du legge på glitter på ytre del av øyelokket, og eventuelt litt utover mot øvre del av kinnbenet.
  4. Trenden med matte lepper står fortsatt sterkt, særlig blant de unge. Er du mere voksen i alder eller har smale lepper så vil jeg heller anbefale en leppestift med mere fukt i. Dette gjør at leppenen ser fyldigere og friskere ut. Den mørkerøde fargen på leppene er fortsatt poppis, og finner du din riktige rødnyanse så er det bare å kjøre på!
  5. Alltid ha et speil i vesken og en pakke papirlommetørkler! Vet aldri når lattertårene setter inn og du trenger en justering av sminken etterpå. Husk å friske opp leppestiften flere ganger gjennom kvelden! Ingen skam å ta frem speilet og leppestiften på fest, tvert i mot. Har du først tatt deg bryet med å legge en lekker festsminke så må du også ta vare på den utover kvelden. 

Grønt er skjønt

Min vakre modell Ellinor Syverinsen er her sminket til jul med grønn shimrende øyenskygge, med ekstra sølvfarget glitter på øyelokket. Grønt og lilla er helt nydelig på mørke øyne sånne som Ellinors! Hun har fått kraftige falske øyevipper med gullpaljetter i vippekanten (syns ikke på dette bildet). Jeg har brukt svart kajal på våtlinjen, dratt den ut i en vinge og duset fargen inn i den nedre vippekanten og lagt litt grønn øyenskygge over der igjen. Glitter har hun også fått innerst i øyekroken samt på kinnbena, det kommer bedre frem på bildet der jeg sminker. Og vips! Etter en runde med Jørgens tekniske ferdigheter, har han her skapt noe som minner om det perfekte julekort-magi!
Fotograf: Jørgen Storeng
Makeup og hår: Sminkemagi