Blogginnlegg

Voksne makeup-tips til mor

Det er stor forskjell å sminke seg som ung mor, kontra som voksen mor eller bestemor! Og nå er både morsdag og valentinsdag rett rundt hjørnet, derfor har jeg samlet noen viktige sminke-huskeregler for alle «voksne» mødre der ute som ønsker å fjonge seg litt ekstra  - følg med!

Som vi alle erfarer så «siger» huden med årene, og dette gjør at makeup-rutiner, produkter og fargevalg må tilpasses tidens gang. Selv for deg som ikke liker å bruke noe særlig sminke, men som ønsker å fornye deg litt så kan små ting gjøre en stor forskjell for ansiktet ditt!

Få i deg nok rent vann

Vi har godt springvann her i landet, likevel er det vanskelig for mange å klare å drikke nok! Vann er superviktig for kroppens funksjoner, og «forfengelighetsmessig» sett så kan det å drikke for lite av det gjøre drastiske endringer med huden. Ikke kult! Personlig så er jeg mest glad i å drikke romtemperert vann med sitron i, det syns jeg er lettere å drikke mye av enn iskaldt springvann. Vann holder blant annet huden hydrert og «fyller ut» små linjer i huden som forårsakes av dehydrering. Les mer om vann hos norskvann.no.

Stell øyenbrynene dine

I likhet med huden som endrer seg med alderen, så gjør også hårveksten det. Øyensbrynshårene vokser og blir laaaange, det kan for noen bli lengre avstand mellom hvert hår, og siden huden siger så henger brynene tett over øyelokket til slutt. Bare å glede seg… Dette er forøvrig lett å gjøre noe med ved å nappe eller vokse brynene, slik at brynene dine igjen kan få en fin form og du får mere hud og «luft» mellom øyelokket og brynet. De lange hårene stusses. Der huden skinner igjennom så fyller du forsiktig inn med f.eks en bryns-blyant. Ikke for mye, vær lett på hånden. Er du usikker på å sette i gang selv så ta turen innom en salong - forming av bryn ligger på mellom 200-300 kroner.

Myke lepper

Når man blir eldre opplever man gjerne at leppene blir smalere eller mer markerte, og de fine linjene rundt munnen og på leppene blir mer synlige. Jeg kjenner ingen som ønsker å fremheve disse! Dersom du er glad i å bruke leppestift fins det noen enkle knep for å hindre at den «blør ut» fra leppene og inn i de fine linjene rundt munnen. Bruk lipliner for å markere opp leppenes fasong, men husk også å fylle inn leppene med den fargen - da sitter også leppestiften bedre. Matte leppestifter, og særlig kombinert med mørke farger, gjør at leppene ser mindre og smalere ut - noe som kan gi et «snerpete» uttrykk. Altfor «våte» lipglosser med kraftige farger har også lett for å flytte på seg og gi et hardt uttrykk. Tenk mykt!  Lipshines (kombinasjon mellom leppestift og gloss) eller leppepomader med farge kan være et friskt alternativ. 

Glød er stikkordet

Bruker du mye pudder på huden over din foundation så forsterkes de fine linjene i huden! Dessuten blir huden matt og tung. Jeg anbefaler voksen hud å velge lettere foundations med middels til lett dekkevne, ved mindre du har store fargeforskjeller eller andre ujevnheter du ønsker å dempe. Glød er stikkordet og kjennetegnet for ungdommelig hud, og det vil du ønske å hente tilbake i makeupen! Har du sunn og ukomplisert hud, så kanskje du til og med syns det holder med en farget dagkrem som base eller bare en god fuktighetskrem! 

Et løft til kinnbenene

Jeg vil anbefale dere med godt voksen hud å velge en krem-rouge i stedet for en pudderrouge, spesielt hvis du ikke bruker foundation. Kremrougen er mer gjennomskinnelig og blander seg lett inn i huden for en frisk glød. Dytt kremrougen lett midt på kinnbena og bland utover i en oval form langs benet. Legger du rougen for langt ned så «sagger» kinnene enda mer, legger du den i en altfor markert runding midt på eplekinnet så ser det fort «klovneaktig» ut. Øvelse gjør mester!

Mascara til vippene

Avhengig av øyenfasongen din og hvor lite/mye vipper du har, så vær nøye med valg av mascara. Har du veldig korte vipper, så anbefaler jeg en liten og smal børste slik at du kommer lettere til, og helt inntil vipperoten når du påfører. Har øyet ditt begynt å henge i underkant så ikke påfør mascara på de nedre vippene, da dette kan forsterke den «hengete» effekten og gjøre at øyet ser mere dratt ut. Er du blitt helt lys grå eller hvit i håret, og i tillegg er veldig lys/skjør i huden så velg heller en brun mascara fremfor sort - som fort blir fort hardt. Rennende øyne er også et problem for mange voksne mødre og bestemødre, og det kan fort være et så stort problem for noen at de velger bort å sminke seg. Men det fins en type mascara som er lagd spesielt for deg med rennende øyne! Sansoucis Optikk i Kristiansund selger blant annet denne type mascara.