Tjenester

Spraytan

Her kan du lese alt du trenger å vite om spraytan og forberedelser, samt etterbehandling.

 

Nedenfor finner du mange gode og viktige tips for en vakker spraytan. Vi gjørt alt vi kan for at du skal få en vakkert tilpasset farge hos oss, og derfra er det opp til deg hvordan du tar vare på fargen din. Vi kan ikke legge nok vekt på hvor viktig det er at du har med store og løse klær til å ha på deg straks etter spraytantimen din, og unngår vannsprut og svetting mens fargen utvikler seg de første 8-12 timene.

Viktige tips

Bør jeg skrubbe huden på forhånd?

En dag eller to før timen din bør du skrubbe huden grundig for at resultatet skal bli best, og for at fargen skal vare lengst mulig. Ligger det masse døde hudceller igjen på huden eller gammel spraytan, så vil ikke spraytan-resultatet bli optimalt, og det vil vi så klart at det skal være :)

Du kan bruke et skrubbeprodukt, men skrubbehanske eller skrubbevott eksfolierer bedre og vil gi et jevnere resultat. Vott kan du kjøpe hos oss om du vil.

Hva skal man ha på seg?

Når du kommer til time får du utdelt hårnett og engangstruse hvis du ikke ønsker å bruke din egen. Hvis du skal bruke egen truse eller bikini anbefales det å velge noe i sort, bare for å unngå misfarging. Etter spraytan så bruk løst, mørkt tøy resten av dagen - og akkurat dette er svært viktig! Stor og løs t-skjorte samt løse bukser og sandaler er perfekt! Ta med når du kommer til timen din.

Du velger selv om du vil ha på deg BH eller ikke under sprayingen - de fleste velger uten. Det kan også være lurt å tenke på hva slags undertøy/bikini du vil at skal lage skillet på kroppen. Selv om det kan være behagelig med sports-bh og en god og bred truse, er det ikke sikkert at skillet disse lager er det mest flaterende.

Hvordan blir fargen?

Når du er ferdig sprayet vil du være mørkere enn før. Dette er fordi produktet er tilsatt en bronzer/sminke for at vi skal se hvor vi sprayer. Den faktiske brunfargen utvikler seg gradvis over 1-12 timer (alt etter hvilken type spraytan vi velger). Du trenger derfor ikke bekymre deg når du ser at fargen renner av ved første dusj, du er fortsatt brun.

Hva med hårfjerning og dusj?

Voksing gjøres senest 48 timer i forkant av timen. Barbering og bruk av kjemisk hårfjerningskrem kan gjøres inntil 24 timer før. Dersom du også ønsker å ta en dusj samme dag som timen, kan du det. Da må du huske at du ikke bør bruke bodylotion eller deodorant. Dette vil gi et ujevnt resultat, og deodoranten kan oksidere når den kommer i kontakt med spraytanfargen, og gjøre deg grønn.

Hva skjer under behandlingen?

Under behandlingen smøres håndflater, albuer, knær, negler (på fingre og tær) og eventuelt andre områder med tørr hud for å forebygge at fargen blir mørkere på enkelte steder. Du får også ren håndduk å stå på for å beskytte fotsålen mot misfarging.

Hva gjør jeg når jeg kommer hjem?

Slapp av i løse klær! Unngå vannsprut.  Jo lenger du lar fargen virke før du dusjer, jo mørkere blir den. Når du dusjer første gang vil du se bronzeren bli vasket bort – dette er helt normalt, det er ikke brunfargen men kun bronzeren som blir borte.

OBS på regnvær når du går ut fra din spraytanbehandling!

Ved første dusj anbefales det å dusje kjapt i lunket vann, 60 sekunder bør holde. KUN VANN! Du kan vaske hendene med såpe etter et par timer. Du kan bruke sminke, deodorant og bodylotion ETTER første dusj om du ønsker. Du kan også trene.

Når det har gått 24 timer kan du dusje med såpe. Fargen vil vare lengre dersom man er flink til å smøre seg med fuktighetskrem. Overdreven dusjing, overdreven såpebruk på kroppen, bading i klor og lignende vil også gjøre at fargen lysner raskere. Spraytan varer 5-10 dager. Ved bruk av fuktighetskrem tilsatt DHA (fdet selger vi også) kan fargen vare så lenge som tre uker.

Første natta:

Dersom du har tatt spraytan sent på dagen, og ønsker å få maks ut av din spraytanfarge, så kan du avvente første dusjen til neste morgen. OBS da på sengetøy og fargesmitte.

Vi er mobile

Husk også at vi kan komme til dere hvis dere skal ha et arrangement! Spraytan kan være en morsom gruppeaktivitet, og kan også kombineres med Sminkemagis andre tjenester. Vi kan sy sammen en pris og innhold til deg.

https://perfectspraytan.no/